Komende wedstrijden

NEC NEC FOR Fortuna Sittard

Het WK schema van 2022


Het WK schema van 2022

De 22e editie van het WK voetbal zal voor het eerst door Qatar worden georganiseerd. Normaal vindt het WK tijdens de zomermaanden plaats, maar omdat de temperaturen in Qatar in de zomer tot wel 40 graden kunnen oplopen, is besloten het toernooi eenmalig te verplaatsen naar de wintermaanden. De openingswedstrijd zal 21 november 2022 plaatsvinden en de WK finale op 18 december 2022.

Het WK schema in Qatar

Op 16 november 2021 heeft het Nederlands elftal definitief een plek in het WK weten te bemachtigen. In totaal nemen 32 landen deel aan het WK voetbal 2022 in Qatar. Tijdens het WK voetbal in Qatar strijden deze landen in acht poules tegen elkaar. In elke poule zitten vier landen. Allemaal strijden ze voor die geliefde gouden beker en het prijzengeld van maar liefst 42 miljoen dollar!

Dit jaar is het een korter WK dan we gewend zijn. Het WK-schema duurt dit jaar namelijk maar 28 dagen. Van de afgelopen 44 jaar, wordt dit het kortste toernooi. Dit belooft dus een kort, maar krachtig toernooi te worden.

Wat we wel gewend zijn, is dat de wedstrijden in diverse steden plaatsvinden. Ook het WK in Qatar wordt in verschillende steden gespeeld. Het zijn er vijf stuks dit jaar, namelijk in: Doha, Ar Rayyan, Lusail, Al Wakrah en Al Khawr. Ze zullen plaatsvinden in maar liefst acht stadions.

Het WK speelschema 2022

Het WK 2022 speelschema begint met de een groepsfase. Dat wordt gevolgd door achtste finales, de kwartfinales, halve finales, play offs voor de derde plaats en uiteraard de finale. Het schema zal er als volgt uit zien:

  • Maandag 21 november: de openingsceremonie
  • Maandag 21 november t/m vrijdag 2 december: de groepsfase
  • Zaterdag 3 december t/m 6 december: de achtste finales
  • Vrijdag 9 december en zaterdag 10 december: de kwartfinales
  • Dinsdag 13 december en woensdag 14 december: de halve finales
  • Zaterdag 17 december: de troostfinale
  • Zondag 18 december: per traditie vindt op een zondag de spannende finale plaats

Doordat het toernooi kort en druk is, zal het schema van wereldkampioenschap voetbal bestaan uit vier wedstrijden per dag. Op deze manier krijgen de spelers steeds voldoende rust en genoeg tijd om bij te komen.

Nederland in het WK speelschema

Zal Nederland na drie finaleplaatsen eindelijk wereldkampioen worden? Het hele land support en heeft hoop.

De openingswedstrijd op 21 november zal meteen gespeeld worden door groep A (oftewel poule A). Dat is ons Nederlands elftal, met als tegenstander Senegal. De aftrap zal om 11.00 uur Nederlandse tijd zijn. De tweede wedstrijd vindt plaats op 25 november om 17.00 uur, tegen Ecuador. Op 29 december om 16.00 uur speelt Oranje tegen Qatar. De laatste wedstrijden van de dag beginnen om 20.00 uur.

Van elke groep worden de laatste twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag afgetrapt. Hierdoor is het niet mogelijk om de stand van een concurrent te weten. Nadat de winnaars van deze wedstrijden bekend zijn, wordt het schema van de achtste finales bekend gemaakt.

Voorspel de winnaar!

Wil je het WK dit jaar wat extra spanning geven? Maak dan in vijf minuten een poule aan en strijd tegen je vrienden of familie. Wil je het tegen je collega's opnemen? Kijk dan eens op bedrijfspule.nl voor het maken van een WK poule voor de hele organisatie!

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »