Komende wedstrijden

NZL Nieuw-Zeeland
 

NOO Noorwegen

De verandering in het WK-Schema


Dirk ·

De verandering in het WK-Schema

Louis van Gaal is verbaasd dat het WK-schema nog gewijzigd wordt zo kort voor het toernooi begint. Er stond namelijk oorspronkelijk gepland dat Nederland het WK zou openen tegen Senegal. Echter is er toch besloten om het team van Qatar, waar het toernooi tevens plaatsvindt, toch de eerste wedstrijd te laten spelen.

Ceremonie

Bij de eerste wedstrijd is namelijk een ceremonie gepland. Allereerst zou de wedstrijd tussen Qatar en Ecuador in de middag plaatsvinden. Maar de organisatie wilde niet dat de vuurwerkshow bij daglicht gebeurde. Daarom werd de wedstrijd van Qatar naar de avond verplaatst, waardoor Nederland eerst zou spelen.

Verandering

Nu is er echter besloten dat de wedstrijd tussen Qatar en Senegal een dag eerder plaats zal vinden, waardoor deze toch nog voor de wedstrijd van Nederland is. Veel critici zijn verbaasd over deze late wijzing, want het evenement is al meer dan 12 jaar gepland. Het speelschema is op 15 juli bekend gemaakt, nadat de loting op 1 april had plaatsgevonden.

Nederlandse bondscoach

De bondscoach van het Nederlands elftal, Louis van Gaal, vind het maar raar dat er zo kort voor het toernooi het schema gewijzigd wordt. Het kan namelijk voor en nadelen hebben. Zo is op de nieuwe tijd de zon al ondergegaan in het stadion waardoor het minder warm is. Maar ook hebben de teams van Qatar en Ecuador nu meer rust in de aanloop naar de tweede groepswedstrijd.
Verder is de nieuwe tijd voor het Nederlands elftal wel weer een stuk gunstiger. Eerst was de wedstrijd namelijk om elf uur in de ochtend gepland, en deze vindt nu plaats om vijf uur ’s middags. Dat kijkt een stuk fijner voor de Nederlandse voetbalfan!


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »