·
LIVE

ZKO Zuid-Korea
 56'
1 - 1

POR Portugal

GHA Ghana
 50'
0 - 2

URU Uruguay

De zware route van België naar de halve finale


Dirk ·

De zware route van België naar de halve finale

Toen de bondscoach van België Roberto Martinez de loting hoorde, reageerde hij direct dat het een enorm zware loting was. België is nummer twee van de FIFA-ranglijst, en werd gekoppeld aan Kroatië, Marokko en Canada. Daarna wacht er zeer waarschijnlijk een sterk land in de knock-out-fase.

De achtste finales

In de achtste finales komt België tegen de winnaar of tweede plek van poule E. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid of Spanje zijn of Duitsland. Allebei niet tegenstanders die je graag zo vroeg in het toernooi tegenkomt.

De Kwartfinale

Mocht België deze route tot hier nog overleven, dan wacht er ook in de kwartfinale waarschijnlijk een tegenstander van enorm kaliber. Namelijk uit het verre Zuid-Amerika: Brazilië. Toen Robert Martinez dit had uitgevonden, zei hij dat een land bijna geen zwaardere loting kon hebben op zijn route naar de halve finale.

De andere groepen

Ook al ogen de andere groepen een stuk minder zwaar, is het in de ogen van de Belgische bondcoach niet oneerlijk. Het is namelijk zo dat je ieder land moet kunnen verslaan om jezelf de beste van de wereld te kunnen noemen. Dus dan moet je het ook opnemen tegen de grootmachten die de wereld op dit moment telt.

De groepsfase

Volgens Martinez is de groepsfase wel makkelijker. Het zijn drie landen met een hele verschillende stijl, maar daardoor zullen we gelijk goed moeten focussen en ons vertrouwen moeten opbouwen. Hij is vooral voor Marokka en Canada op zijn hoede, omdat deze landen vaak vol zelfvertrouwen naar het WK gaan. Kroatie is de oude finalist van 2018, dus ook daar moet enorm voor uitgekeken worden. Al met al zijn het allemaal mooie wedstrijden en gaan we een enorm spektakel op het veld maken.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »