·
LIVE

ZKO Zuid-Korea
 37'
1 - 1

POR Portugal

GHA Ghana
 38'
0 - 2

URU Uruguay

Hoe bereid jij je voor op het WK voetbal in Qatar?


Robbert ·

Hoe bereid jij je voor op het WK voetbal in Qatar?

Over een aantal weken gaat het WK voetbal van start in Qatar. Vanaf 20 november barst de strijd los om de wereldbeker. De voorlopige selecties zijn inmiddels bekend gemaakt door de bondscoaches en de spelers proberen fit te blijven naar aanloop van het toernooi. In een aantal weken zal de Oranjekoorts ook losbarsten in Nederland. De straten kleuren oranje en de feesttoeters worden uit de kast gehaald. Ook in de media verschijnen dagelijks items die ons informeren over het aankomende WK. Ondanks dat de spanning zich langzaam opbouwt, kleven er ook donkere kanten aan het WK in Qatar. Wij vinden dat de positieve en de negatieve kanten aandacht verdienen. Hoe bereid jij je voor op het WK in Qatar? Wij geven je de volgende tips!

De controverse rond het WK in Qatar
We kunnen er helaas niet omheen. Het WK in Qatar is het meest controversiële WK ooit georganiseerd. Waarom is het WK aan Qatar toegewezen? Hoe kan het dat er zoveel mensen zijn omgekomen tijdens de bouw van de stadions? Had dit WK überhaupt door moeten gaan? Het zijn vragen die dagelijks in de media gesteld worden. We geven je een kijk- en luistertip om dieper op deze vragen in te kunnen gaan.

We beginnen met een podcast van NRC ‘De coup van Qatar’. In deze podcast duikt sportjournalist Joris Kooiman in het machtspel dat achter de schermen heeft plaatsgevonden bij de toewijzing van het WK aan Qatar. Hoe kan het dat een land zonder enige noemenswaardige voetbaltraditie het WK voetbal heeft binnen weten te halen? En wat moet de voetballiefhebber hier van vinden? Je luistert de podcast hier.

Ook de VPRO belicht deze omstreden kant van het WK. Danny Goshen portretteert Nepalese families van omgekomen stadionbouwers naar aanloop van het WK in Qatar. Daarnaast onderzoekt Danny Goshen of de KNVB en de Oranjespelers zich verantwoordelijk voelen voor de gebeurtenissen in Qatar. Zijn zij bereid om acties te ondernemen? Je bekijkt de documentaire hier.

Het Nederlands elftal
Het Nederlands Elftal heeft een rijke historie op eindtoernooien. Oranje reikte tot de finales van WK 1974, 1978 en 2010 en in 1988 werd het EK gewonnen. Ter voorbereiding op het WK hebben wij de volgende kijk- en luistertips die je terugnemen in de tijd.

In een zesdelige serie op Videoland herbeleef je Nederlands grootste triomf op een eindtoernooi. Wesley Sneijder en Frank Evenblij reizen samen met Ronald Koeman, Wim Kieft, Jan Wouters en Hans van Breukelen naar Villa Oranje in Portugal om terug te blikken op deze ongekende prestatie die ons land in extase bracht. De serie is hier te zien.

De podcast van Studio Socrates neemt je mee naar een aantal legendarische WK wedstrijden van het Nederlands elftal. De eerste aflevering staat online en omschrijft de winst van Oranje in de halve finale op Brazilië in 1974. Vliegende tackles, rode kaarten, 'totaal voetbal' en een iconische goal van Johan Cruijf. Studio Socrates richt zich op 'alles wat voetbal mooi maakt'. De podcast is hier te beluisteren.

Het WK lied SBS6
Elk eindtoernooi wagen diverse Nederlandse muzikanten zich aan het schrijven van een pakkend WK of EK lied waarvan zij hopen dat dit in de hoofden van 17 miljoen Nederlanders blijft hangen. Zo ook voorafgaand aan het WK 2022. In een speciale uitzending van ‘I Want Your Song’ op SBS6 laten zes songwriters hun eigen lied horen aan Mart Hoogkamer en het publiek. Mart zal uiteindelijk de winnaar uitkiezen en het lied ter oren brengen tijdens het WK. Meer informatie over het programma vind je hier.

Aanvoerders
Op Netflix is een documentaire verschenen die zes voetbalcaptains volgen in de aanloop naar het WK. Ze strijden met een hun teams (landen) om een kwalificatieplek voor het FIFA wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. De weg ernaar toe kent tegenslagen en successen. De docureeks is hier te zien.


Reacties (1)

Shrek WK 2022 Shrek

· 0 Reacties

Reageren

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »