Komende wedstrijden

NEC NEC PSV PSV
Alle wedstrijden »

Louis van Gaal is de nieuwe bondscoach


Dirk ·

Louis van Gaal (69) heeft een akkoord bereikt met de KNVB en wordt voor de derde keer bondscoach van Oranje. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar en neemt Danny Blind, Frans Hoek en Henk Fraser als assistenten mee.

Zijn eerste termijn, in 2002, moest hij het Nederlands Elftal leiden naar het WK in Japan en Zuid-Korea. Helaas wist hij zich niet te kwalificeren en stapte eind 2001 op, waarna bij achtereenvolgens successen boekte met Barcelona, AZ en Bayern München.

In 2012 keerde hij terug bij de KNVB als opvolger van Bert van Marwijk. Dit ging een een stuk succesvoller, want hij kwalificeerde zich wel voor het WK in Brazilië en behaalde een uitstekende derde plaats op het WK. Daarna is hij als manager van Manchester United aan de slag gegaan, waar hij in 2016 werd ontslagen en sindsdien was hij niet meer werkzaam als coach.

Nu moet hij het Nederlands Elftal leiden naar het WK van Qatar. Op 1 september maakt hij al zijn rentree in het belangrijke WK-kwalificatie duel met Noorwegen. Daarna volgen direct twee thuiswedstrijden tegen Montenegro en Turkije. Wij wensen hem heel veel succes!


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »