·
LIVE

VIT Vitesse
 83'
2 - 0

HER Heracles Almelo

Maatschappelijke actie KNVB


Dirk ·

Maatschappelijke actie KNVB

Het WK in Qatar zit er aan te komen, en er gebeuren veel zaken met arbeidsmigranten die niet door de beugel kunnen. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond vindt dat er een maatschappelijke actie moet komen die gericht is op de verbetering van hun positie.

Een aantal ideeën

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB heeft enkele ideeën voorgelegd aan de spelers en de staf. Nu ligt het balletje bij hen en moeten zij beslissen wat ze willen doen. Ook wordt er gecommuniceerd met andere landen om de actie samen op te pakken en zo meer draagvlak te creëren.

Negatief daglicht

Vorig jaar December reisde er al een gedeelte van de KNVB af naar Qatar. Het toernooi stond slecht in het daglicht door schendingen van mensenrechten. Dit kwam in het nieuws toen verschillende mensenrechtenorganisaties aan de bel trokken en cijfers naar buiten brachten. De KNVB heeft in december gesproken met verschillende organisaties die de rechten van de mens beschermen, de Qatarese ministers en ook vertegenwoordigers van de groep arbeidsmigranten.

Nog geheim

Hoe graag we het ook alvast willen weten, kan de Jong niets vertellen over de invulling van de actie. Wel verwijst hij naar eerdere toernooien. Bij het laatste WK bracht de selectie van Louis van Gaal een bezoek aan de favela Marta in Rio de Janeiro. En in 2010 bezochten de spelers Robbeneiland. Op dit eiland zat Nelson Mandela jarenlang gevangen. Ook is Bert van Marwijk in 2012 met zijn selectie naar het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau geweest.

Deze verwijzingen lijken dus dat de spelers aandacht gaan vragen voor het onderwerp door de locatie te bezoeken waar de ongevallen plaatsvonden. Hoe het zich precies gaat uiten weten we nog niet, maar het toernooi begint al op 20 november, dus we zullen het zeer snel weten!


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »