NEC NEC PSV PSV
Alle wedstrijden »

Oranje begint goed aan de Nations League

Dirk ·

Op 1 juni is de Nations League begonnen. Onze Leeuwen zijn ingedeeld in League A Groep 4. Samen met Polen, Wales en België. Dit toernooi is een mooie test voor het WK van deze zomer. Nadat het toernooi begonnen was op 1 juni met de wedstrijd van onze groepgenoten Polen en Wales, waar Polen met de 2-1 winst ervandoor ging. Daarna was het tijd voor een historische wedstrijd tussen Nederland en België. Het was namelijk al een kwart eeuw geleden dat we wonnen van de Belgen.

Een paar tactische zetten

Louis van Gaal zette namelijk Jasper Cilessen onder de lat. Daarnaast gaf hij twee jongens een kans in de verdediging: Nathan Aké en Jurrien Timber. Zij namen de plaatsen over van Mathijs de Ligt en Stefan de Vrij. Het middenveld bestond uit Steven Berghuis, Davy Klaassen en Frenkie de Jong.

Het eerste kwartier

In de eerste vijftien minuten werd de Belgische ploeg langzaam sterker. Steeds kwamen ze een stukje dichterbij het Nederlandse goal. Ze kregen zelfs een paar kansen, zo schoot Timothy Castagne op de lat. Oranje heeft weinig getoond in het eerste kwartier, maar reageerde wel op deze grote. Ze lieten echter hun kansen onbenut.

Een vroege wissel

Helaas moest Romelu Lukaku vroegtijdig het veld verlaten na 30 minuten, toen hij geblesseerd uitviel. Hij werd gewisseld voor een speler van Brighton & Hove Albion: Leandro Trossard. Deze wissel kwam de Belgische ploeg niet ten goede. Ze leden veel balverlies en hieruit kwamen nog een paar kansen voort. Echter viel er nog geen doelpunt

Vlak voor rust

Vijf minuten voor rust was het dan eindelijk raak. Bergwijn, die erg gewild is door meerdere clubs, schoot hard raak vanaf een meter of 20 van de goal. Dit leverde een onhoudbare bal op voor Mignolet. De Leeuw in Bergwijn is wakker want de laatste 8 doelpunten die het Nederlands Elftal scoorde, maakte hij er 5!

De tweede helft

In de tweede helft tonen de Leeuwin zich oppermachtig. Allereerst ontsnapte Depay richting het goal van de Belgen. In een 1 tegen 1 scoorde hij de 2-0. Na een korte periode van druk vanuit de Vlaamse kant, scoorde Nederland in de 61ste minuut. Na een strakke voorzet van Blind wist Denzel Dumfries de 3-0 te scoren. Een paar minuten daarna scoorde Depay zijn tweede van de wedstrijd, weer op een assist van Dayley Blind.
Wil jij nou ook voetbalwedstrijden voorspellen en kijken wie het meeste weet van voetbal zonder geld in te zetten? Klik dan hier