Komende wedstrijden

SER Servië
 

ZWI Zwitserland

KAM Kameroen
 

BRA Brazilië

Oranje na winst tegen Polen dicht bij groepswinst Nations League


Robbert ·

Het Nederlands elftal heeft door de 2-0 overwinning op Polen zich nagenoeg geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. Louis van Gaal gaf na afloop aan het voornamelijk belangrijk te vinden dat deze wedstrijd hem wijzer heeft gemaakt met het oog op het WK. Een smet op de zege was het uitvallen van Toon Koopmeiners en Memphis Depay.

Debutanten
Het was een bijzonder duel voor twee spelers. Remco Pasveer maakte op 38-jarige leeftijd zijn debuut voor het Nederlands elftal. Alleen Sander Boschker (39 jaar) was ouder bij zijn debuut voor Oranje. In de tweede helft maakte Kenneth Taylor voor het eerst zijn opwachting voor het Nederlands elftal.

Koopmeiners valt vroeg uit met blessure
Voor Teun Koopmeiners was de wedstrijd snel voorbij. Na een duel met de Pool Karol Linetty werd de Oranje speler per brancard van het veld gedragen. Deze vroege aftocht betekende voor Steven Berghuis een snelle invalbeurt.

Sterke invalbeurt Berghuis
Steven berghuis viel direct sterk in en trok het spel naar zich toe. Strooiend met passes was hij de gevaarlijkste man op het veld. In de 14e minuut vond Steven Berghuis met een pass Memphis Depay die de bal doorspeelde naar Denzel Dumfries die met een afgemeten voorzet Cody Gakpo in stelling bracht. Deze ronde koeltjes af en bracht Oranje op een verdiende 0-1 voorsprong.

2e goal brengt rust
In de tweede helft, net op het moment dat Polen de druk verhoogde, bracht een uitbraak van Oranje het tweede doelpunt. Na een goede combinatie met Vincent Janssen, bracht Steven Bergwijn de 0-2 op het scorebord. Dit bracht rust in de ploeg en betekende tevens de eindstand.

Aanstaande zondag speelt Nederland voor de groepswinst in groep 4 tegen België, dat met 2-1 won van Wales. Wij van Toernooivoetbal.com hebben er alle vertrouwen in!


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »