·
LIVE

ZKO Zuid-Korea
 78'
1 - 1

POR Portugal

GHA Ghana
 72'
0 - 2

URU Uruguay

Oranje naar de final four Nations League na zege op België


Robbert ·

Oranje naar de final four Nations League na zege op België

Het Nederlands elftal heeft zich geplaatst voor de Final Four van de Nations League. In de Johan Cruijff Arena versloeg het België met 1-0. Het duel leek te gaan eindigen in een 0-0 gelijkspel, totdat Virgil van Dijk een kwartier voor tijd de 1-0 binnen kopte.

De verwachting was vooraf dat het Nederlands elftal zich zou gaan plaatsen voor de Final Four. De opdracht leek echter lastiger geworden vanwege de absentie van Frenkie de Jong en Memphis Depay.

Vervangers
De vervangers voor de Jong en Depay waren Marten de Roon en Vincent Janssen. Van Gaal roemde voorafgaand aan de wedstrijd de organisatorische kwaliteiten van De Roon en dit gaf de doorslag om hem op te stellen.

Nerveus begin
In de openingsfase begon Nederland nerveus en slordig aan de wedstrijd. In het laatste duel voor dat het WK begint, leidde het team te veel onnodig balverlies en de Belgen hadden de grootste kansen. In de eerste helft creëerde Nederland uiteindelijk geen uitgespeelde kansen.

Wissels brengen meer creativiteit
In de rust voerde van Gaal een dubbele wissel door, namelijk Kenneth Taylor voor Vincent Janssen en Tyrell Malacia voor Nathan Aké. Dit zorgde voor een opleving en meer balbezit. Toch waren de grootste kansen voor de Belgen. Goed keeperswerk van Remco Pasveer zorgde er echter voor dat Oranje geen tegengoals tegen kreeg. Het was dan ook tegen de verhouding in dat Virgil van Dijk een kwartier voor tijd de 1-0 binnen kopte. Beide teams kregen in de slotfase nog een aantal kansen, maar de eindstand bleef bij 1-0.

Zo gaat Nederland zich opmaken voor de Final Four, dat ingepland staat tussen 13 en 18 juni 2023. De eerstvolgende wedstrijd zal de groepswedstrijd tegen Senegal op het WK zijn. Het totale overzicht van de wedstrijden op het WK voetbal is hier te vinden.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »