Komende wedstrijden

ALB Albanië SPA Spanje

KRO Kroatië ITA Italië
Alle wedstrijden »

Oranje op Dreef richting EK na Winst op IJsland en Canada


Dirk ·

Het Nederlands Elftal heeft in aanloop naar het EK 2024 sterke resultaten neergezet met ruime overwinningen op zowel Canada als IJsland. Beide wedstrijden vonden plaats in een uitverkochte Kuip, waar de Oranje-supporters hun team enthousiast uitzwaaiden.

Overwinning tegen Canada

In de eerste oefenwedstrijd tegen Canada liet Nederland zien in topvorm te zijn. Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman won Oranje met 4-0, mede dankzij sterke prestaties van Jeremie Frimpong en invaller Wout Weghorst. Lutsharel Geertruida, die in de basis startte, kreeg een solide beoordeling voor zijn spel. Virgil van Dijk bekroonde de wedstrijd met een kopgoal in de slotfase​:citation[oaicite:4]​.

Overtuigend tegen IJsland

In de laatste oefenwedstrijd voor het EK tegen IJsland liet Nederland wederom hun klasse zien. De ploeg domineerde het veld en behaalde een ruime overwinning. Dit duel was de laatste test voor de selectie en bood Koeman de kans om verschillende opstellingen uit te proberen. Dankzij een sterke teamprestatie en een solide verdediging, waarin Geertruida wederom een belangrijke rol speelde, won Nederland met ruime cijfers​:citation[oaicite:2]​.

Klaar voor het EK

Met deze overwinningen sluit Nederland hun oefencampagne succesvol af. Het team is ingedeeld in een sterke groep met Frankrijk, Oostenrijk en Polen, wat een uitdagend toernooi belooft te worden. De positieve resultaten en de teamspirit geven Oranje echter een goede uitgangspositie om het EK in Duitsland succesvol te beginnen​:citation[oaicite:0]​.


Voor meer informatie over de wedstrijden en de voorbereidingen van het Nederlands Elftal, bezoek de NU.nl en FR12.nl.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een EK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »