Komende wedstrijden

NEC NEC FOR Fortuna Sittard

Oranje overtuigt niet, maar is wel groepswinnaar


Robbert ·

Oranje overtuigt niet, maar is wel groepswinnaar

Oranje heeft zich met een 2-0 winst op Qatar geplaatst voor de knock-outfase van het WK. Het plaatst zich als groepswinnaar van poule A voor de achtste finale. Overtuigend was het echter nog niet, wat Oranje liet zien in het Al Bayt-stadion. Toch eindigt Nederland met zeven punten bovenaan in de groep. Op nummer twee eindigt Senegal, dat met 2-1 van Ecuador won.

Vertrouwen
Vooraf was het vertrouwen groot bij Oranje en de fans. De verwachting was dat Nederland zich als groepswinnaar zou plaatsen voor de volgende ronde. Ook groot was de hoop op goed en sprankelend spel. Dit was echter nog niet het geval.

Wijzigingen in de opstelling
Louis van Gaal voerde twee wijzigingen door vergeleken met de wedstrijd tegen Ecuador. Marten de Roon starte naast Frenkie de Jong in plaats van Teun Koopmeiners. Mempis Depay stond in de basis in plaats van Steven Bergwijn.

Derde goal Cody Gakpo
De eerste kans van de wedstrijd was voor Depay die na een pass van Daley Blind op doelman Meshaal Barsham stuitte. In de 26ste minuut was het echter wel raak voor Oranje. Weer was het Cody Gakpo op aangeven van Davy Klaassen die zijn derde goal in drie WK wedstrijden op het scorebord zette.

Goal Frenkie de Jong
Vroeg in de tweede helft was het de beurt aan Frenkie de Jong, die na een schot van Depay in de rebound voor de 2-0 zorgde. De Jong kon met Marten de Roon naast zich iets verder vooruit spelen en kon op deze manier vaker in de zestien komen en de score verdubbelen.

Afgekeurde goal en kans Berghuis
In de 66ste minuut kwamen Vincent Janssen en Steven Berghuis in het veld voor Depay en Klaassen. Al snel zorgden zij samen voor gevaar en legde Janssen de bal breed op Berghuis die binnen kon schieten. Helaas had Gakpo hiervoor hands gemaakt en werd deze goal afgekeurd.
Even later schoot Berghuis nog op de lat, maar zo bleef de 2-0 op het scorebord en betekende dit ook de eindstand.

Zaterdag speelt Nederland in de achtste finale tegen de nummer twee van Groep B. De mogelijke tegenstanders zijn Engeland, Iran, de Verenigde Staten of Wales.


Reacties (1)

Shrek Eredivisie 2023-2024 Shrek

· 0 Reacties

Reageren

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »