Komende wedstrijden

GRO FC Groningen NAC NAC Breda
Alle wedstrijden »

Oranje Treft Roemenië in Achtste Finale EK 2024


Dirk ·

Oranje Treft Roemenië in Achtste Finale EK 2024

Het Nederlands elftal speelt in de achtste finale van het EK 2024 tegen Roemenië. De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 2 juli om 18:00 uur in de Allianz Arena in München. Deze ontmoeting is een cruciale stap voor Oranje in hun zoektocht naar succes in dit toernooi.

Historie en Wedstrijdverloop

Nederland en Roemenië hebben een lange geschiedenis van onderlinge duels. Oranje heeft in totaal tien van de veertien ontmoetingen gewonnen en slechts één keer verloren van de Roemenen. De laatste keer dat beide teams elkaar ontmoetten, was in de kwalificatie voor het WK 2014, waar Nederland overtuigend met 4-0 won.

Vooruitblik op de Wedstrijd

Roemenië plaatste zich verrassend als groepswinnaar in Groep E, waarin ze België, Slowakije en Oekraïne achter zich lieten. Ze behaalden een indrukwekkende 3-0 overwinning op Oekraïne, wat hen de nodige boost gaf voor de rest van het toernooi. Ondanks een 2-0 nederlaag tegen België, eindigden ze bovenaan de groep door meer gescoorde doelpunten.

Nederland moet scherp zijn en Roemenië niet onderschatten. De Roemenen hebben laten zien dat ze in staat zijn om tegen sterke teams te presteren en zullen vastberaden zijn om door te gaan naar de kwartfinales. Voor Oranje wordt het belangrijk om consistent en gefocust te blijven, vooral na de wisselvallige prestaties in de groepsfase.

Locatie en Voorbereiding

De achtste finale wordt gespeeld in de Allianz Arena in München, een stadion met een capaciteit van 66.000 toeschouwers. Dit stadion is bekend terrein voor enkele Nederlandse spelers, waaronder verdediger Matthijs de Ligt, die bij Bayern München speelt. De historische triomf van Nederland in 1988 in München zal ook een bron van inspiratie zijn voor het team.

Toegankelijkheid en Tickets

Alle beschikbare tickets voor de wedstrijden van Oranje zijn al toegewezen aan Oranje ClubCardhouders. Mocht er een extra batch tickets beschikbaar komen, dan zullen deze uitsluitend via het officiële verkoopkanaal van de UEFA beschikbaar zijn. Fans wordt geadviseerd om geen tickets via andere kanalen te kopen om teleurstellingen te voorkomen.

Bracket View van de Knockout Fase

Voor een overzicht van de toernooistructuur en de mogelijke tegenstanders van Nederland in de verdere rondes, bezoek de bracket view van de knock-outfase op onze website. Hier kunt u eenvoudig de voortgang van alle teams volgen en de potentiële matchups bekijken.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een EK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »