Rusland niet welkom bij Europese toernooien


Dirk · 25-05-2022

Rusland niet welkom bij Europese toernooien

Iedereen is wel bekend met de situatie in Oekraïne en de consequenties ervan. De EUFA heeft begin mei besloten dat Rusland niet meer mee mag doen met het EK voor vrouwen. Het toernooi dat plaatsvindt in Engeland zal nu een ander land verwelkomen om de plek van Rusland over te nemen in de poule waar Rusland in zat.

Poule C

Poule C, daar was de Russische ploeg ingeloot. Dat was in dezelfde poule als de Oranjevrouwen. Onze leeuwinnen hadden echter medegedeeld aan de EUFA dat zij niet tegen Rusland of Belarus zouden willen spelen. Portugal zal de plek van Rusland overnemen. Op 13 juli zal Nederland haar tweede wedstrijd van het EK in Engeland spelen tegen Portugal.

Meer maatregelen

Het uitsluiten van de Russische vrouwen is niet de enige maatregel die de EUFA genomen heeft tegen Rusland. Eerder werd al bekend dat Rusland gedegradeerd werd in de divisies van de Nations League. Zo zat Rusland onderin de tweede divisie, maar zijn ze nu teruggeplaatst naar divisie 3. Dit heeft als gevolg dat Rusland ook hier niet mee kan doen aan de Nations League.

WK

Als kers op de taart is Rusland natuurlijk ook uitgesloten van het WK in Qatar dat deze zomer ook plaatsvindt. Rusland is dus niet meer te zien op het Europese toneel, maar dit neemt niets van de spanning weg voor deze toernooien. Er doen nog enorm veel leuke landen mee en een balletje kan nou eenmaal gek rollen.
Niet alleen bij landentoernooien

Op alle Europese toernooien is nu vast je vraag? Ja! Ook de Russische ploegen zijn niet meer welkom bij de Champions League aankomend seizoen. Tevens zijn deze ploegen niet welkom bij de Europa League en de Conference League. Dit is de maatregel voor aankomend seizoen. Dat is dezelfde maatregel als de EUFA nam toen de situatie in Oekraïne begon in februari.

Speel mee

Via onze site kan jij al de uitslagen van de wedstrijden voorspellen in onze online voetbalpoule. Maak snel een poule aan samen met je vrienden en geniet nog meer van het EK vrouwenvoetbal of het WK voor mannen deze zomer!


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een EK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »