Komende wedstrijden

HEE SC Heerenveen PSV PSV
Alle wedstrijden »

Voorbespreking EK Vrouwenvoetbal


Dirk ·

Voorbespreking EK Vrouwenvoetbal

Afgelopen week zijn de Oranjevrouwen begonnen aan hun voorbereiding voor het EK van 2022. Er waren in totaal tien spelers die de eerste training volgde op het veld. De training duurde uiteindelijk 1 uur, terwijl bondscoach Mark Parsons vanaf de zijkant van het veld toekeek. De ploeg trainde onder leiding van de assistenten: Jessica Thorny en Arvid Smit.

Welke spelers komen nog

Aankomende week zullen er nog meer vrouwen aansluiten bij het elftal. Zo zullen Lieke Martens, Daniëlle van de Donk en Sherida Spitse nog aansluiten. De reden dat zij er nog niet zijn, is omdat zij vrij laat klaar waren met hun seizoen. Om de speelsters niet te overbelasten, hebben ze nog vrij gekregen.

De volledige selectie

De keepers bestaan uit Sari van Veenendaal, Daphne van Domselaar en Barbara Lorsheyd. Daarvoor staat een verdediging gevuld met Kerstin Casparij, Caitlin Dijkstra, Merel van Dongen, Stefanie van der Gragt, Dominique Janssen, Aniek Nouwen, Marisa Olislagers en Lynn Wilms.
Op het middenveld vinden we Daniëlle van de Donk, Damaris Egurrola, Jackie Groenen, Victoria Pelova, Jill Roord en Sherida Spitse. De voorhoede wordt bepaald door Lineth Beerensteyn, Esmee Brugts, Renate Jansen, Romée Leuchter, Lieke Martens en Vivianne Miedema.

Opmerkelijke keuze van de bondscoach

Mark Parsons heeft ervoor gekozen om meer ruimte te maken voor aankomend talent. Om plek te maken voor deze jeugd, heeft hij ervoor gekozen om Shanice van de Sanden thuis te laten. Naast Shanice heeft hij ook Kika van Es gepasseerd in de selectie. Vooral Shanice is met 95 interlands een van de meest ervaren Leeuwinnen van de huidige selectie.
Ook al zijn ze niet gekozen voor de huidige selectie, trainen ze alsnog wel mee. Van de Sanden en Van Es staan voor de zekerheid op de reservelijst voor de selectie. Mocht er dus iets veranderen, kunnen ze altijd nog meegaan naar het EK in Engeland.

Nederland als titelverdediger

Tijdens het EK voor vrouwenvoetbal in Engeland moeten de Oranje Leeuwinnen de eer en titel verdedigen. Oranje heeft vijf jaar geleden namelijk het laatste EK gewonnen. Waarom vijf jaar geleden hoor ik je nu denken? Dit komt omdat het Europees kampioenschap in Engeland een jaar uitgesteld is vanwege Corona.

Samenvattend: Dit is wat je kan verwachten bij het EK Vrouwenvoetbal

De selectie bestaat dus uit een boel jongere kandidaten met nog weinig interlandervaring. Zo zijn er maar liefst 8 spelers die nog moeten debuteren in het elftal. Ondanks het gemis van enkele ervaren spelers, staan ze alsnog op de reservelijst. De leeuwinnen gaan er alles aan doen om de titel in handen te houden en het Europees kampioenschap te prolongeren.

Beleef de spanning van het EK Vrouwenvoetbal

Wil jij het hele EK volgen en nog meer de spanning ervaren van alle wedstrijden? Meld je dan aan via deze link en voorspel de wedstrijden. Zo kan jij laten zien of jij het meeste weet van onze Leeuwinnen. Nodig je vrienden of vriendinnen uit en speel samen!


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »