Komende wedstrijden

VOL FC Volendam UTR FC Utrecht

Vrouwelijke arbiters op het WK in Qatar


Dirk ·

Vrouwelijke arbiters op het WK in Qatar

Over enkele weken begint het WK voetbal in Qatar. Bij dit toernooi zullen er voor het eerst ook vrouwelijke scheidsrechters actief zijn.
In totaal zullen er 36 scheidsrechters, 69 assistent-scheidsrechters en 24 videoarbiters aanwezig zijn. Onder deze grote groep bevinden zich in totaal drie vrouwelijke scheidsrechters.

Stephanie Frappart

Stephanie Frappart is een Franse scheidsrechter. Ze staat op de FIFA lijst sinds 2009 en heeft al aardig wat ervaring met het fluiten van grote wedstrijden. Tevens was ze de eerste vrouw die een grote wedstrijd bij de mannen floot in Europa en de League 1 in Frankrijk. Daarnaast was ze ook de eerste vrouwelijke scheidsrechter die een Champions League wedstrijd floot.

Salima Mukansanga

Salima Mukansanga komt uit Rwanda en staat sinds 2012 op de FIFA lijst van scheidsrechters. Tijdens het WK in Frankrijk was ze al een official, maar dit wereldkampioenschap gaat ze ook echt fluiten. Bij de Africa Cup heeft ze al wel wedstrijden gefloten met een geheel vrouwelijk team. Dit deed ze met Fatiha Jermoumi, Carine Atemzabong en Bouchra Karboubi.

Yoshimi Yamashita

Yoshimi Yamashita is een scheidsrechter uit Japan. Ze was net als Salima Mukansanga al een official bij het WK in 2019. Daarnaast heeft was ze een scheidsrechter op de Olympische Spelen in een wedstrijd tussen de Verenigde Staten en Zeden.

Nederlandse scheidsrechter

Ook Danny Makkelie is aanwezig bij het WK in Qatar. Dit zal zijn debuut zijn voor het fluiten op het WK. De 39-jarige Makkelie was wel eerder als VAR aanwezig, namelijk tijdens het wereldkampioenschap in Rusland in 2018. Op het EK heeft hij wel wedstrijden gefloten, zoals de halve finale tussen de Engelsen en de Denen.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »