·
LIVE

ZKO Zuid-Korea
 10'
0 - 1

POR Portugal

GHA Ghana
 11'
0 - 0

URU Uruguay

De loting van het WK voetbal 2022


Dirk ·

De loting van het WK voetbal 2022

WK Kwalificatie wedstrijden

Nu de kwalificatie van het WK voetbal 2022 heeft plaatsgevonden, is het tijd om de groepsindelingen goed te bespreken. Natuurlijk wordt er ook uitgebreid uitgelicht in welke poule het Nederlands elftal zich bevindt. Het WK speelschema zal besproken worden als ook de stadia bekend zijn gemaakt. Ook de rode duivels; het elftal van België zal worden benoemd.

Groep A: de poule van Nederland

Het Nederlands elftal werd direct getrokken in deze poule, samen met het organiserende land Qatar! Echter zal de eerste wedstrijd, die de oranje leeuwen spelen, tegen Senegal zijn. De derde tegenstander in poule A is Ecuador. Ook al zeggen de meeste specialisten dat Nederland een gunstige loting heeft gehad, wil Louis van Gaal niet te vroeg juichen. Hij vindt dat we de tegenstanders niet moeten onderschatten. Op 21 november zal Nederland de eerste wedstrijd spelen van het wereldkampioenschap.

Groep B: een Engels onderonsje

In Poule B zijn momenteel nog maar drie van de vier ploegen bekend. Dit komt doordat er nog uitgestelde kwalificatiewedstrijden moeten plaatsvinden. Engeland is al zeker van een plek in deze poule, en ze weten ook zeker dat ze spelen tegen de Verenigde Staten. Gareth Southgate benoemde wel het drukke speelschema van de Britten, aangezien zij al acht dagen na de laatste competitiewedstrijd beginnen aan het WK. Iran is het derde land dat bekend is in poule B. De vierde kandidaat laat nog even op zich wachten, maar de kanshebbers zijn Wales, Schotland of Oekraïne.

Groep C: temperamentvol

In Poule C vindt een heuse Zuid-Amerikaanse ontmoeting plaats. Zo treffen Argentinië en Mexico elkaar, wat gegarandeerd een spektakel gaat worden. Het temperament in zulke wedstrijden is altijd erg hoog, waardoor je als publiek ook heerlijk meegesleurd wordt in de wedstrijd. De groep wordt daarnaast gevuld met Polen, dat Zweden uitschakelde in de WK-kwalificatie. De laatste, maar niet de minste ploeg in de poule is Saoedi-Arabië. Met weinig spelers in de grote competities, zijn we allemaal erg benieuwd hoe zij gaan presteren in Qatar.

Groep D: de regerend wereldkampioen

De vorige wereldkampioen is geloot in deze poule. Zo zit Frankrijk dus in deze poule en Les Bleus zijn er op gebrand om dit wereldkampioenschap nogmaals te winnen. Bondcoach Deschamps is niet ontevreden met de loting, maar hij waarschuwt wel voor Denemarken. De twee ploegen kennen elkaar goed want ze zijn elkaar het afgelopen jaar ook al tegengekomen tijdens de Nations League. Tunesië is het derde elftal in de poule. En het vierde team is nog niet bekend, maar de kanshebbers zijn Australië, Peru en de Verenigde Emiraten.

Groep E: het beste affiche

Onze buren waren niet bijster positief toen ze hoorde dat ze onder andere tegen Spanje moesten spelen. Deze wedstrijd zal de kraker zijn van de groepsfase. Duitsland heeft een hoge drive om de nederlaag van 6-0 goed te maken in de Nations League. Ook Japan is een gedulde tegenstander in de poule, dus dit is zeker een interessante groep om goed in de gaten te houden tijdens het WK 2022. Het laatste team moet nog een plekje bemachtigen, maar de strijd zal gaan tussen Nieuw-Zeeland of Costa Rica.

Groep F: Het Belgische elftal

De rode duivels hebben een erg uitdagende loting gekregen, aldus bondscoach Roberto Martinez. Zo ontmoeten onze zuiderburen onder andere de nummer 2 van het vorige WK: Kroatië. Ook Marokko zijn geen onbekenden van het Belgische elftal, want veel spelers kennen elkaar. Het vierde elftal in poule F is niet heel bekend. Wel hebben de Canadezen een indrukwekkende route aan kwalificaties achter de rug. Hierbij bleef Canada ongeslagen.

Groep G: bekenden van elkaar

De landen die geloot zijn in poule G zijn Kameroen, Servië, Zwitserland en Brazilië. Als eerst zullen Brazilië en Servië elkaar treffen, wat gegarandeerd een mooie pot gaat worden. Zo bestaat er een kans dat Tadic en Anthony hier tegenover elkaar komen te staan.

Groep H: zijn laatste keer?

In de laatste groep van het wereldkampioenschap in Qatar zal Ghana de vertegenwoordiger zijn vanuit Afrika. Uit Azië zal Zuid-Korea aantreden. Die zijn de tijd van Guus Hiddink als coach vast nog niet vergeten; het land bereikte onder zijn leiding in 2002 de halve finale van het WK. Uruguay is een sterke tegenstander in poule H, maar de favoriet van deze poule zal toch wel Portugal zijn. Zeer waarschijnlijk zal dit het laatste wereldkampioenschap zijn van de inmiddels 37 jaar oude Cristiano Ronaldo. Maar je weet nooit wat je van hem kan verwachten!

Wat er nog gaat komen..

Al met al zijn er mooie groepen geloot en zijn we gegarandeerd van mooie wedstrijden vol actie en spektakel. De kanshebbers van het WK bespreken we bij het speel schema. Nu de loting achter de rug is, kijken wij erg uit naar de bekendmaking van de locaties van de wedstrijden. Dit gebeurt vandaag, zaterdag 2 april 2022. Wil je alle poules nog een keer op een rijtje zien, klik dan hier!


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »