Komende wedstrijden

SER Servië
 

ZWI Zwitserland

KAM Kameroen
 

BRA Brazilië

Zware loting Oranje: Frankrijk tegenstander op weg naar EK 2024


Robbert ·

Zware loting Oranje: Frankrijk tegenstander op weg naar EK 2024

Het Nederlands elftal zal het in de EK kwalificatie gaan opnemen tegen de regerend wereldkampioen Frankrijk. Verder bestaat de poule van Oranje, dat na het WK onder leiding van Ronald Koeman zal staan, uit Ierland, Griekenland en Gibraltar. De nummers één en twee zullen zich plaatsen voor het EK dat in de zomer van 2024 zal plaatsvinden in Duitsland.

Sterke tegenstander
Met Frankrijk treft Oranje één van de sterkste tegenstanders uit pot 2. Het team van trainer Didier Deschamps won vier jaar geleden het WK en heeft de beschikking over wereldsterren als Kylian Mbappé en Karim Benzema. Dit jaar lijkt Frankrijk echter in een mindere vorm te verkeren. Vooral in de Nations League stelde 'Les Blues' teleur, waar het op de derde plaats eindigde achter Kroatië en Denemarken.

Overige tegenstanders
De loting betekent ook een weerzien met de Ieren. Nederland trof de Ieren in de kwalificatiereeks voor het WK van 2002 en mede door het verlies in Dublin, greep het Nederlands elftal toen naast een WK ticket. Griekenland trof het Nederlands elftal eerder in de kwalificatiereeks voor de EK's van 1988 en 1992. Tot slot treft Oranje Gibraltar dat geen sta-in-de-weg bleek te zijn tijdens de kwalificatie voor het aankomende WK in Qatar. Deze wedstrijden eindigde in 6-0 en 7-0.

EK kwalificatie in maart van start
Op 24 maart 2023 zal de eerste kwalificatiewedstrijd gespeeld worden. Dit is het op papier zwaarste uitduel tegen Frankrijk. De tweede wedstrijd volgt drie dagen laten in Nederland tegen Gibraltar. Alle duels worden gespeeld in vijf periodes tussen maart en november 2023.


Reacties (0)

Er zijn geen reacties gevonden.

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »