Komende wedstrijden

GRO FC Groningen NAC NAC Breda
Alle wedstrijden »

EK Poule


Het EK vindt elke 4 jaar plaats in Europa en iedereen kijkt altijd uit naar dit spektakel. Tegelijkertijd is er ook de mogelijkheid om deel te nemen via onze EK-voetbalpoule. Zo kan je je eigen voetbalkennis testen.
In tegenstelling tot het WK kunnen slechts 24 teams zich kwalificeren voor het EK. Echter, aangezien sterkere teams gemiddeld in Europa spelen, wordt het Europees Kampioenschap soms als een moeilijker toernooi beschouwd. Dus spanning en verrassende resultaten zijn gegarandeerd!

Wat is een voetbalpoule op het Europees Kampioenschap (EK)?

Een EK-voetbalpoule is een spel waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk correcte voorspellingen in te voeren voor de uitkomst van de EK wedstrijden. Als je bijvoorbeeld denkt dat jouw favoriete land hun eerste wedstrijd met 2-1 zal winnen, voer dan die exacte uitslag in. Komt de uitslag daarna ook daadwerkelijk binnen, dan ontvang je daar punten voor in de EK-voetbalpoule.
Het systeem telt alle punten op na elke wedstrijd en na iedere ronde. Wie aan het einde de meeste punten weet te verzamelen, wint het spel en mag als winnaar worden gevierd. Dit verhoogt ook de spanning bij elke EK wedstrijd en je hebt veel plezier bij het voorspellen. Je kunt deze poule zelfs samen met je vrienden of collega's spelen.

Registreren voor de EK-voetbalpoule is snel en gratis

Voordat je kunt beginnen met wedden voor het EK, moet je je eerst registreren op Toernooivoetbal.com. Dit werkt snel en is voor jou als deelnemer geheel kosteloos. Nadat je je naam, e-mailadres en wachtwoord hebt gekozen, ontvang je in de laatste stap een verificatie-e-mail. Daarna heb je de registratie succesvol afgerond.
Wil je je vrienden of collega's uitnodigen om mee te doen? Ook zij kunnen zich gratis inschrijven voor de EK voetbalpoule, zodat je gezellig samen kunt wedden. Des te meer kennissen meedoen aan het spel, hoe leuker het kan zijn in je vriendenkring. Maar de voetbalpoule is op zichzelf ook al enorm leuk.

Zo werkt de voetbalpoule voor het EK voetbal

Na de succesvolle registratie heb je direct toegang tot je voorspellingen. Als je nog geen voorspellingen ingevuld hebt, dan zal de voortgang als 0% worden weergeven. Hoe meer wedstrijden je invult en opslaat, hoe dichter je bij die 100% komt.
Het is het beste om chronologisch te beginnen met het invullen van alle groepswedstrijden. Je kiest vervolgens de teams waarvan je denkt dat ze door gaan naar de KO-fase. Zorg ervoor dat je de eerste en de tweede juiste keuze maakt, want dit heeft invloed op je score (maar daarover later meer).
Je hebt altijd de tijd tot de openingswedstrijd om al je voorspellingen te doen. Daarna zijn er geen wijzigingen of inzendingen meer mogelijk, zodat een eerlijk spel gegarandeerd kan worden. De exacte datum wordt ook op je overzichtspagina weergegeven. Zodra je al je voorspellingen hebt geplaatst, kan je achterover leunen en met spanning van de wedstrijden genieten.

Hoe worden de punten berekend na elke wedstrijd?

Per groepswedstrijd kun je in maximaal 90 punten verzamelen. Het systeem evalueert verschillende factoren die de score beïnvloeden. Kies bijvoorbeeld de winnende ploeg en je krijgt 48 punten. Heb je het juiste aantal doelpunten? Per team levert dit je 15 punten op en als je het doelsaldo ook nog eens goed raadt, krijg je nog 12 punten erbij.

Extra punten worden toegevoegd in de knock-outfase. Zoals we in het vorige gedeelte al kort vermeldden, moet je ook raden welk team als eerste of tweede zal eindigen in elke groep. Je krijgt 65 punten als je alles goed hebt gedaan, of 35 punten als je geraden groepswinnaar tweede is geworden.
Aan het einde van de lijst staan er ook nog bonusvragen waarmee je extra punten kan verzamelen. Je geeft bijvoorbeeld aan wie volgens jou de topscorer wordt of hoeveel gele kaarten er in het gehele toernooi worden uitgedeeld. Er zijn dus veel punten te verzamelen via verschillende manieren.

EK-voetbalpoule samen spelen met vrienden

Een ander feature op Toernooivoetbal.com is de oprichting van een voetbalpoule. Het voordeel hiervan is dat je alleen strijdt met deelnemers binnen de groep. Zo zie je heel snel en gemakkelijk wie op welke plaats in de groep staat. Dit is vooral goed voor voorspellen met vrienden, of zelfs voor teambuilding op kantoor.
Het enige dat je hoeft te doen om een voetbalpoule op te zetten, is deze een naam geven en vervolgens alle deelnemers uitnodigen. Dit kan met verschillende apps zoals WhatsApp, Facebook, Twitter of LinkedIn. Of je kan de link van jouw voetbalpoule via e-mail naar vrienden en collega's sturen.
De poule wordt in eerste instantie gemaakt als een openbare groep, dus iedereen kan meedoen zonder uitnodiging. Wil je echter een besloten groep, dan kun je dit wijzigen door op het groepsprofiel te klikken. Daarna is deelname alleen mogelijk met goedkeuring en hebben ongenode gasten geen toegang meer. Dit is perfect als je de voetbalpoule klein wilt houden!

Zo presteer jij beter in een voetbalpoule over EK voetbal

Om succesvol te zijn in een EK-voetbalpoule, moet je alle voordelen benutten om op de meest realistisch mogelijke uitslagen te gokken. Je kunt beginnen met het lezen van ons artikel over de meest voorkomende resultaten in voetbal. Natuurlijk zijn vooral de resultaten van de laatste Europese- en Wereldkampioenschappen interessant, omdat deze het meest recent en dus het meest relevant zijn.
De kansen van goksites zijn vaak ook een goede indicator om de huidige sterkte van een elftal te beoordelen. Deze sites weten vaak het beste welke teams op dit moment tot de favorieten behoren, omdat dit de enige manier is om winst te maken. Maar het kan ook geen kwaad om met vrienden en collega's te overleggen, zolang ze niet als directe concurrenten in de voetbalpoule zitten natuurlijk.

Conclusie: EK-voetbalpoule zorgt voor extra spanning

Het voorspellen van het EK voetbal is gratis en kan erg leuk zijn. Het verhoogt de spanning bij iedere EK-wedstrijd, omdat je er ineens veel meer bij betrokken bent. Als je ook je vrienden uitnodigt, kan elke game een thriller worden, afhankelijk van wie welk team heeft ingevuld als winnaar.
Om nog meer spanning en inzet toe te voegen, kan je aan het begin zelfs prijzen instellen voor de winnaar van de poule. Dit brengt nog meer spanning met zich mee.
Wil je ook meedoen aan een EK voetbalpoule? Schrijf je dan snel in op Toernooivoetbal.com en kijk nu al uit naar het volgende EK.

Bedrijfspoule.nl

Een EK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »