Komende wedstrijden

ALB Albanië SPA Spanje

KRO Kroatië ITA Italië
Alle wedstrijden »

WK Vrouwen Poule


Het wereldkampioenschap voor vrouwen komt er weer aan in 2023. Voor de negende keer zullen de beste vrouwelijke elftallen het tegen elkaar opnemen. Echter is er dit jaar iets verandert: er doen namelijk meer teams mee. Waar in 2019 nog maar 24 landen mee mochten doen, is er in 2023 plek voor 32 landen. Australië en Nieuw-Zeeland organiseren samen het toernooi. Al met al gaat het gegarandeerd een spannend toernooi worden vol verrassende resultaten. Dat lijkt ons dus een perfect toernooi voor een voetbalpoule.

De kwalificatiefase

Op dit moment bevindt het toernooi zich in de kwalificatiefase. Hier strijden per poule 5 landen om een plek naar het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal in 2023. Ook de leeuwinnen doen enorm hun best, maar daar later meer over.

Groep A

In groep A staan de Zweedse vrouwen subliem aan top. Met 18 punten uit 6 wedstrijden troeven zij Ierland, op plek 2) compleet af. De landen onder Zweden strijden wel nog om plekken, zo staan Ierland en Finland gelijk met 7 punten, maar heeft Ierland een wedstrijd minder gespeeld. Slowakije staat met 5 punten uit 6 wedstrijden op plek 4, en Georgië is de hekkensluiter met 0 behaalde punten uit 5 wedstrijden.

Groep B

De Faeröer eilanden staan hier onderaan de lijst. In de 6 wedstrijden die zij reeds gespeeld hebben, wisten ze geen punten te behalen. Dat geldt niet voor Oekraïne. Zij hebben 4 wedstrijden gespeeld, en haalde 4 punten hieruit. Hongarije is de middenmoter in deze groep, met 9 punten uit 6 wedstrijden zijn de Hongaarse vrouwen een waardige tegenstander van Schotland. Die staan op plek 2 met 10 punten uit 5 wedstrijden. Maar ook hier een onovertroffen land op plek 1: de Spaanse vrouwen hebben nog geen wedstrijd verloren met 15 uit 5 en een doelsaldo van 43 voor, 0 tegen.

Groep C

Onze Oranje leeuwinnen staan hier bovenaan. In 6 wedstrijden wisten zij 14 punten te behalen. IJsland zit op de hielen van het Nederlands elftal, met 12 punten uit 5 wedstrijden. Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus strijden om plek 3 met respectievelijk 4 uit 5, 4 uit 4 en 1 uit 7.

Groep D

Engeland, Oostenrijk en Noord-Ierland bezitten de bovenste drie plekken van poule D. Engeland heeft alle punten behaald uit de zeven gespeelde wedstrijden, terwijl Oostenrijk 5 punten heeft laten liggen. Noord-Ierland snelt achter Oostenrijk aan met 13 punten. De dames uit Luxemburg hebben 6 punten uit 6 wedstrijden, en Noord-Macedonië heeft er 3 uit 7. Onderaan staat Letland met geen behaalde punten uit de 6 wedstrijden die zij reeds speelden.

Groep E

Een ongeslagen Denemarken bezit de eerste plaats in poule E. In de 7 wedstrijden die de Deense dames speelde, verspilden zij geen enkel punt. Rusland zit achter ze aan, maar mogen op dit moment geen wedstrijden spelen vanwege een schorsing. Montenegro staat op plek 3 met 9 punten uit 6 wedstrijden. Bosnië Herzegovina daaronder met 7 punten uit 7 duels. Malta en Azerbeidzjan staan op plek 5 en 6 met 4 en 3 punten.

Groep F

Armenië wist in de zeven gespeelde wedstrijden nog geen punten te behalen, maar Kosovo wel. Op plek 5 staan de dames met 4 punten uit 7 wedstrijden. Albanië doet het net iets beter met 7 punten uit 7 wedstrijden. Echter is de top 3 weer losgeschoten van het onderste rijtje, zo staat Polen op plek 3 met 14 punten. Onze zuiderburen, België, staan daar valk boven met 16 punten. Noorwegen staat aan kop met 19 punten uit 7 wedstrijden.

Groep G

De neutrale dames uit Zwitserland bezitten plek 1 in poule G. Met 19 punten staan ze net een puntje hoger dan Italië. Roemenië heeft al wel een achterstand opgelopen met 10 punten uit 6 wedstrijden. Kroatië haalde gemiddeld uit iedere wedstrijd 1 puntje, en Litouwen haalde uit alle wedstrijden samen maar 1 punt. Onderaan vinden we Moldavië die nog niet de kans heeft gepakt om punten te behalen in deze kwalificatie voor het WK.

Groep H

Met 34 doelpunten voor en slechts 2 tegen staan de Duitse dames aan kop in poule H. Servië probeert het vuur nog wel aan te schenen te leggen van ze, maar met 15 punten blijven ze toch een stuk achter. De Portugese dames zitten echter wel in de achtervolging, en staan slechts 2 punten achter Servië. Ook Turkije tracht nog haar best om zich te kwalificeren, en staat op plek 4 met 10 punten. De gedeelde laatste plaats is voor Israël en Bulgarije. Zij wisten nog geen punten te behalen deze kwalificatierondes.

Groep I

Ook hier zijn er twee ploegen die nog geen punten gehaald hebben gedurende de kwalificatie voor het WK vrouwenvoetbal van 2023. Estland en Kazachstan staan strak onderaan. Daarboven strijden de Grieken, Welshwomen en Slovenen nog om een ticket naar het WK. Met 10, 13 en 14 punten staan ze enorm dicht bij elkaar. Bovenaan staan Les Bleus met 21 punten uit 7 wedstrijden.

Kwalificatie

Wat er nog gaat komen kan niemand garanderen, maar het onderlinge verschil tussen bepaalde ploegen wordt al wel langzaam zichtbaar in de verschillende poules. In september 2022 worden er nog meer kwalificatiewedstrijden gespeeld, dus pas dan kunnen we met zekerheid benoemen welke landen zich gaan plaatsen voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Wij kijken er in ieder geval erg naar uit, want het gaat weer enorm veel plezier worden om dit mee te maken via toernooivoetbal.com!

Mocht je de loting van het WK voetbal voor mannen zoeken, deze vind je hier

Bedrijfspoule.nl

Een EK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »