Komende wedstrijden

HEE SC Heerenveen PSV PSV
Alle wedstrijden »

Het EK schema van 2024


Het EK voetbal 2024 in Duitsland: Een spannend speelschema

Met grote spanning wachten voetbalfans over de hele wereld op het EK voetbal dat deze zomer in Duitsland plaatsvindt. Dit toernooi belooft een geweldige voetbalbeleving te worden, met bijzondere kenmerken en een prachtige omgeving.

In totaal zullen 24 landen deelnemen aan het EK voetbal 2024 en zij zullen strijden om de felbegeerde Europese titel en het prijzengeld. Het toernooi zal verschillende speelsteden in Duitsland omvatten, waaronder München, Berlijn, Hamburg, Leipzig en vele andere.

Het EK speelschema 2024

Het EK voetbal begint met de groepsfase, waarin de 24 teams verdeeld worden over zes poules. Deze groepsfase duurt van 11 juni tot 23 juni en zal spannende wedstrijden opleveren waarin de teams vechten voor een plek in de knock-outfase. Vanaf 26 juni starten de achtste finales, waarin slechts de beste teams overblijven.

Het speelschema ziet er als volgt uit:

  • Vrijdag 14 juni: Start van het EK voetbal met de openingswedstrijd
  • Vrijdag 14 juni t/m woensdag 26 juni: Groepsfase wedstrijden
  • Zaterdag 29 juni t/m dinsdag 02 juli: Achtste finales wedstrijden
  • Vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli: Kwartfinales wedstrijden
  • Dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli: Halve finales wedstrijden
  • Zondag 14 juli: De spannende finale

Elke fase van het toernooi belooft intense wedstrijden, de onthulling van nieuwe Europese sterren en eindeloos voetbalplezier. Het Duitse publiek en supporters van over de hele wereld kunnen zich verheugen op een geweldige voetbalsfeer in de stadions van Duitsland.

Dus maak je klaar voor een zomer vol voetbalavonturen, verrassingen en prachtige doelpunten terwijl Duitsland gastheer is van het EK2024. Bereid je voor om zowel traditionele voetbalnatie als nieuwkomers te zien strijden voor Europese glorie. Mis het niet en juich je favoriete team toe op weg naar de finale!

Nederland in het EK speelschema

Zal Nederland na drie finaleplaatsen eindelijk wereldkampioen worden? Het hele land support en heeft hoop.

De openingswedstrijd van het Nederlands elftal vindt plaats op 16 juni in groep D (oftewel poule D). Dat is ons Nederlands elftal, met een nog te kwalificeren tegenstander. De aftrap zal om 15.00 uur Nederlandse tijd zijn. De tweede wedstrijd vindt plaats op 21 juni om 21.00 uur, tegen Frankrijk. Op 25 juni om 18.00 uur speelt Oranje tegen Oostenrijk. De laatste wedstrijden van de dag beginnen om 18.00 uur.

Van elke groep worden de laatste twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag afgetrapt. Hierdoor is het niet mogelijk om de stand van een concurrent te weten. Nadat de winnaars van deze wedstrijden bekend zijn, wordt het schema van de achtste finales bekend gemaakt.

Voorspel de winnaar!

Wil je het EK dit jaar wat extra spanning geven? Maak dan in vijf minuten een poule aan en strijd tegen je vrienden of familie. Wil je het tegen je collega's opnemen? Kijk dan eens op bedrijfspule.nl voor het maken van een WK poule voor de hele organisatie!

Bedrijfspoule.nl

Een WK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »