Komende wedstrijden

GRO FC Groningen NAC NAC Breda
Alle wedstrijden »

WK Poule


Het zal niet lang meer duren voordat we weer echt kunnen juichen voor een WK. Wil jij ook bij elke wedstrijd sidderen van de spanning? Dan is deelname aan onze voetbalpoule een bijzonder goed idee.

In het volgende artikel leggen we je precies uit hoe de registratie werkt, welke regels je in acht moet nemen en hoe je het beste kunt inzetten. Maar laten we eerst beginnen met een wat meer gedetailleerde uitleg over het spel.

Wat is een WK-voetbalpoule?

In de WK-voetbalpoule voorspel je de resultaten die je verwacht voor het WK via ons online platform. Denk je dat Nederland de eerste wedstrijd met 2-0 zal winnen? Geef deze ingeving dan door in de voetbalpoule. Als dit resultaat zich dan ook daadwerkelijk voordoet, ontvang je punten in de WK-voetbalpoule. Hoe meer resultaten je goed raadt, hoe meer punten je krijgt.

Deze punten worden in de loop van het voetbaltoernooi bij elkaar opgeteld en degene die aan het einde de meeste punten heeft, is de winnaar en mag opscheppen over de titel. Dit is erg gezellig met vrienden en collega's. Het kan zelfs op kantoor worden gespeeld voor teambuildingsdoeleinden, en ook als u vanuit huis werkt.

Hoe werkt de registratie?

Registreren is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een account op Toernooivoetbal.com. Na het invoeren van je naam, wachtwoord en e-mailadres, ontvang je een verificatie-e-mail. Je kunt dan direct beginnen met het invullen van je voorspellingen, zonder dat je ergens op hoeft te wachten.

Zoals je kunt zien, is het snel, gemakkelijk en gratis. Als je nu je vrienden en collega's uitnodigt, kun je zelfs tijdens het voorspellen overleggen. Dit staat garant voor een spannend gespreksonderwerp voor de volgende borrel met collega's!

Zo werkt de inzetronde bij de WK-voetbalpoule

Nadat je je hebt aangemeld, vind je "Mijn voorspelling" in het blauw op jouw pagina, die telkens laat zien hoe ver je bent met het voorspellen van alle WK-wedstrijden. In eerste instantie zal dit getal 0% tonen, maar hoe meer uitslagen je invoert en opslaat, hoe hoger het percentage wordt dat jouw voortgang weerspiegelt. Zo vergeet je nooit om alle wedstrijden te voorspellen.
Onder "Mijn voorspelling" vind je dan alle wedstrijden chronologisch gerangschikt, zowel groepswedstrijden als de knock-outfase. Je hebt tot de laatste minuut voor de aftrap om je voorspelling voor de betreffende wedstrijd in te dienen. Daarna kunnen er helaas geen wijzigingen meer worden aangebracht aan de ingezonden uitkomsten.

Zodra de groepen zijn getrokken, kan je meteen al jouw voorspellingen indienen. Je begint met de groepswedstrijden en werkt je vervolgens op naar de KO-fase. Voor de Knock-outfase moet je dan eerst de teams kiezen waarvan je denkt dat ze als eerste of tweede zullen eindigen in hun groep. Voer daar dan ook je voorspelling in voor de uitkomst van de betreffende wedstrijd.

Hoe worden de punten berekend?

Er worden een aantal factoren gebruikt om de punten te berekenen. In de regel geldt: hoe 'juister' je raadt, hoe meer punten je krijgt na de wedstrijd. Per wedstrijd zijn er maximaal 90 punten te verdienen. Deze krijg je als je een wedstrijd helemaal juist raadt.

Tip over de juiste winnaar is 48 punten waard. Het juiste aantal doelpunten van beide teams is ieder 15 punten waard en voor het juiste doelsaldo krijg je nog eens 12 punten. In totaal zijn dit dus de 90 punten die we eerder noemden.

Extra punten worden toegevoegd aan de knock-outfase als je goed raadt welk team zich op welke positie kwalificeert. Je kan bijvoorbeeld 65 extra punten verdienen voor de ronde van 16 als u de eerste en tweede in een groep correct raadt. Komt jouw eerste keuze helaas op de tweede plaats terecht? Dan krijg je alsnog 35 punten. Zie de pagina ‘Regels’ voor meer voorbeelden hiervan.

Hoe maak ik een groep aan voor de WK-voetbalpoule?

De voetbalpoule is het leukst met vrienden en collega's. Je kunt ook je eigen groep aanmaken waar je ze vervolgens voor kunt uitnodigen. Ook dit is snel en eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste naam te kiezen en je kunt direct aan de slag.

Het voordeel van een groep is dat je alle deelnemers in de groep op één pagina kunt zien en zo een duidelijk overzicht hebt van wie zich momenteel op welke plaats in de poule bevindt. Ook is het mogelijk om berichten te schrijven in de groep en zo iedereen op de hoogte te houden van de gebeurtenissen tijdens het WK.

De groep kan voor iedereen openbaar worden gemaakt of juist naar privé worden geschakeld. Er kan alleen meegedaan worden aan een besloten groep via een uitnodiging. Dit is vooral handig als je een exclusieve groep wilt opzetten voor vrienden of collega's. Hier heb je alle opties om een voetbalpoule op te zetten die op jullie voorkeuren is afgestemd.

Tips voor een succesvolle WK-voetbalpoule

Of je nu voorspellingen doet in een openbare groep of in een besloten groep met vrienden en collega's, je moet profiteren van alle voordelen die er voor je beschikbaar zijn. Het kan bijvoorbeeld erg handig zijn om te kijken naar de historisch meest voorkomende voetbalresultaten op een WK-toernooi. Dit is een goede plek om te beginnen, vooral als je niet erg bekend bent met voetbal.

Een andere tip is om te kijken naar de voorspellingen op de wedstrijden. Deze geven vaak heel goed de huidige sterkte van een team weer. Omdat wedkansen worden gecreëerd door absolute professionals, en omdat de gokwebsites altijd op zoek zijn naar een voordeel. Maar zelfs deze kunnen soms verkeerd zijn. Er zijn zelfs mensen die zweren bij analyses in Excel voor een WK-voetbalpoule

Conclusie: je zult veel plezier beleven aan deze voetbalpoule!

Onze WK-voetbakpoule kan erg leuk zijn, vooral als je vrienden en collega's uitnodigt voor het spel. Aanmelden verloopt soepel en is gratis, dus er is geen reden om het niet te proberen. Je kunt ook instellen of je poule openbaar of privé moet zijn als je liever in een kleine kring speelt.
Het WK vindt maar om de 4 jaar plaats, dus mis deze kans vooral niet. Of het nu op kantoor is of met vrienden op een tuinfeest, een WK-voetbalpoule staat garant voor een spannend gespreksonderwerp.
Schrijf je nu in en doe mee aan onze WK-voetbalpoule!

Bedrijfspoule.nl

Een EK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »