Komende wedstrijden

ALB Albanië SPA Spanje

KRO Kroatië ITA Italië
Alle wedstrijden »

WK Loting


Het WK 2022 vindt van november tot december plaats in Qatar. Tijdens het toernooi nemen 32 teams het tegen elkaar op in acht poules. Het volledige schema is nu bevestigd na de loting van de finale in april 2022, laten we eens even kijken wat dat precies betekent.

Hoe werkt de loting?

De teams zullen verdeeld worden in vier poules zodra alle deelnemers bevestigd zijn.

Als gastheer zal Qatar zich voegen bij de top zeven van de FIFA wereldranglijst. De volgende poule zal dan bestaan uit de volgende landen op de ranglijst, en datzelfde wordt gedaan voor de twee laatste poules.

Zodra zij besloten zijn, zullen de poules geloot worden voor het toernooi dat begint op maandag 21 november 2022.

Wanneer wordt de laatste loting gedaan?

Wedstrijden zullen alleen toegewezen worden aan bepaalde locaties na de loting van de finale, waardoor de organisatoren de optimale aftrap tijden kunnen kiezen die passen bij zowel het tv-publiek van verschillende landen, als bij de supporters in Qatar.

De loting van de finale staat gepland voor april 2022, na de maart periode voor internationale wedstrijden.

Wie zal er mee doen bij de loting?

32 teams zullen er meedoen met het FIFA WK van 2022 in Qatar, waaronder landen vanuit Afrika, Azië, Europa, Oceanië, Noord-Amerika, Centraal Amerika, de Caraïben en Zuid-Amerika. Qatar heeft zich al geplaatst voor het toernooi aangezien gastheren automatisch gekwalificeerd zijn en in poule A geplaatst worden.

Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België, Kroatië, Spanje, Servië, Engeland. Zwitserland en Nederland hebben zich gekwalificeerd in Europa doordat zij de poule die zij moesten spelen om zich te kwalificeren, gewonnen hadden. Drie andere landen komen daar nog bij die bepaald worden door een play-off ronde.

Brazilië heeft ook een plek in het toernooi bemachtigd door elf van hun eerste twaalf kwalificatiewedstrijden te winnen in de Zuid-Amerikaanse groep. Zij worden vergezeld door een ongeslagen Argentinië dat zich plaatst met vijf wedstrijden te gaan, na een gelijkspel tegen de Seleção.

Wie zijn er in de play-offs en wanneer beginnen ze?

Pad A

  • Schotland/Ukraine
  • Wales/Oostenrijk

Pad B

  • Rusland/Polen
  • Zweden/Tsjechië

Pad C

  • Italië/Noord Macedonië
  • Portugal/Turkije

Hoe werkt de play-off?

De manier waarop je kwalificeerde is door UEFA beslist door het Executive Committee. De play-off ligt aan de resultaten van de UEFA Nations League van 2020-2021, hoewel in mindere mate dan de voorronde kwalificatie van het UEFA Europees kampioenschap 2020.

In tegenstelling tot eerdere edities zal de afvalwedstrijd niet bepaald worden door een speelronde met twee wedstrijden. In plaats daarvan werden de twaalf teams opgesplitst in drie play-off routes. Pot A, B en C, waarin er in elk poule vier teams zijn geplaatst.

Elke ronde zal twee halve finales hebben op 24 maart en een finale op 29 maart, 2022. De winnaar van de finale in elk van de kwalificatie routes zal dan geplaatst zijn voor het FIFA WK toernooi in 2022 in Qatar.

Blijf bij Toernooivoetbal.com om op de hoogte van al het nieuws over het wereldkampioenschap 2022, waaronder een wat diepere inkijk op de kwalificaties, het programma en hoe de loting verloopt. Hiernaast ook alle WK Poule gerelateerde zaken voor het aankomende evenement.

Bedrijfspoule.nl

Een EK poule voor je bedrijf?

Wil je een exclusieve voetbalpoule voor jouw bedrijf? Dat kan! Met een bedrijfspoule maak je jouw poule zo exclusief als je zelf wil. Voeg de kleuren en logo van jouw onderneming toe, nodig je collega’s uit en laat ze voorspellen. Om het nog leuker te maken laat je teams en afdelingen tegen elkaar strijden voor eeuwige roem!

Bedrijfspoule.nl »